Időközi választás – 2022.06.26.

Urnazárás után alig egy órával már meg is született az időközi választás nem jogerős, de hivatalos választási eredménye. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint mindössze 17,79% részvétel mellett Ripka András, a Fidesz-KDNP jelöltje 334 (45%) szavazatot kapott. Jenei Kevin, aki a DK, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd támogatásával indult, 207 vokssal zárt. Terdik Roland, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelöltje több mint 13 százalékos eredményt ért el, ez 97 szavazatot jelent.

Sima Ákos, az Élhető Erzsébetváros jelöltje több mint 8, míg Olajos János a Megoldás Mozgalom (MEMO) támogatásával csaknem 4 százalékot ért el. Gál Péter, a  Munkáspárt-ISZOMM támogatottja 3 szavazatot szerzett, ezzel félszázalékos eredményt sem ért el.

Ezzel egy képviselői helyet veszített az ellenzék, de még így is megmaradt a többsége. Jelenleg 7 ellenzéki + a polgármester, 4 fideszes, 2 független és 1 Élhető Erzsébetváros képviselő alkotja a képviselő-testületet.

P.s.: Ripka András eddig is (listás) képviselő volt. Jelenleg nem tudni, hogy ki kerül be a testületbe a Fidesz listájáról.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.