Létbiztonsági válság alakult ki

Súlyos létbiztonsági válság alakult ki: az emberek 80 százaléka kevesebb ennivalót tud venni – az MSZP azonnali megoldást kezdeményez!

Az elmúlt hónapokban súlyos létbiztonsági válság alakult ki. A magyarok 80 százaléka kevesebb élelmiszert és higiéniai terméket vásárol – derül ki a Cetelem Bank friss fogyasztói felméréséből. Hazudozhat bármit a Fidesz, ez a valóság, amit mindenki a saját zsebén érez!

Az MSZP szerint a brutális drágulás miatt gyors segítség kell az embereknek! Ezért kezdeményeztük, hogy a rászorulók kapjanak legalább havi 20 ezer forint értékű Esély élelmiszerkupont elektronikus fizetőeszközre feltöltve, amit csak alapvető élelmiszerekre lehet költeni.

Mindez havonta kb. 20 milliárd forintba kerülne, de ennek akár a felét uniós forrásból lehetne fedezni – úgy, ahogy Romániában is teszik. Ott 3 millió ember kapja meg ezt a támogatást, és a támogatás felét EU-s forrásokból fedezik.

Ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson ehhez az EU-s támogatáshoz, csak az kell, hogy a Fidesz megszavazza az MSZP határozati javaslatát az uniós ügyészséghez való csatlakozásról.

Ha a románok tudnak segíteni a saját polgáraiknak, akkor ez a folyton dicsekvő Fidesz-kormánynak sem okozhat nehézséget! Szavazzák meg az MSZP javaslatait, kapjanak azonnali segítséget a drágasággal küzdő emberek!

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.