Ne csak Orbán jólétét biztosítsák

Kövessék Ausztriát és a magyar nép jólétéről is gondoskodjanak!

Az Orbán-kormány ne csak a miniszterelnök megduplázott fizetését igazítsa az osztrák viszonyokhoz! Ausztria 2400 milliárd forintnak megfelelő összegű segélycsomagot ad a lakosságnak a drágulások miatt: minden gyerek után átszámítva 72 ezer forint jár, a kis jövedelműek, a szociális ellátásban részesülők, a minimálnyugdíjasok, az állástalanok 120 ezer forint összegű, egyszeri támogatásban részesülnek, és Ausztria minden lakosa 100 ezer forintnak megfelelő segélyt kap az áremelkedések miatt.

Ezzel szemben a Fidesz-kormány arányaiban egyre kevesebbet költ jóléti kiadásokra: jövőre csak a GDP 23,6 százaléka jut szociális területre vagy nyugdíjra, holott 2010-ben ez az arány még 31,1 százalék volt.

Az MSZP szerint az a minimum, hogy a jóléti kiadások arányát legalább a 2010-es szintre emeli vissza a kormány, de a brutális drágulás miatt még gyorsabb beavatkozás kell. Ezért az MSZP frakciója határozati javaslatot nyújtott be egy legalább havi 20 ezer forint értékű, csak alapvető élelmiszerekre költhető élelmiszerkupon bevezetéséről.

Mindez havonta 20 milliárd forintba kerülne, de ennek a felét az EU fizetné – ehhez csak az kell, hogy a Fidesz megszavazza az MSZP határozati javaslatát az uniós ügyészséghez való csatlakozásról.

Itt a példa, hogy a Fidesz-kormány ne csak Orbán Viktor jólétét biztosítsa, hanem a magyar nép jólétéről is gondoskodjon!

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.