Egységben Magyarországért 2.

Súlyos veszélyben a mezőgazdasági termelés biztonsága.

A magyar mezőgazdasági termelők az üzemanyag forgalmazásban kialakult káosz és bénultság miatt nem jutnak hozzá a tavaszi munkálatok elvégzéséhez szükséges gázolajhoz. A termőföld tavaszi megmunkálása, az időben elvégzett vetés viszont egyszerűen nem halasztható. A biztonságos termelésnek megvan a maga biológiai, környezeti feltétele. Ha ezeket nem sikerül betartani, mert nincs mivel megmunkálni a földeket, akkor a megkésett munkálatok súlyos terméskieséshez fognak vezetni.

Az idei tavasz amúgy is rendkívül aszályos, ami minden önmagában is jelentős kihívás elé állítja a gazdálkodókat.

Ha nincs azonnali megoldás, annak a következménye az alacsony terméshozamok, tönkrement családok, és növekvő árak lesznek. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a mezőgazdasági termelők élvezzenek elsőbbséget az üzemanyag időben történő kiszállításában. Továbbá a termelési költségek növekedésének mérséklése érdekében a mezőgazdasági termelésre is vonatkozzon a kedvezményes üzemanyag ár.

A mezőgazdaság rendkívüli nehézségeire tekintettel felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a magyar emberek biztonságos ellátása érdekében a mezőgazdaságot az olcsó politikai propagandajátékából hagyja ki. Az exportstopnak nevezett újabb hamis hisztériakeltő propagandaintézkedése helyett, a valódi problémákra koncentráljon.

Ez az intézkedés egy nemlétező problémára reagál, nem old meg semmit, viszont a gazdáknak és a kereskedőknek is károkat okoz, amivel ismét csak az fogyasztói árak további emelkedését gerjesztik.

Egységben Magyarországért:

DK
Jobbik
LMP
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.