Európa megelégelte a lopást

Az Orbán-kormány korrupciója veszélybe sodorta gazdálkodó családok és mezőgazdasági vállalkozások tízezreinek megélhetését.

Az Európai Unió Bírósága kimondta: alkalmazható a jogállamisági mechanizmus, melynek működésbe lépésekor hazánk elesik az EU-s forrásoktól. A döntés mögött az húzódik meg, hogy Európa megelégelte a mértéktelen lopást, és nem hajlandó tovább finanszírozni a fideszes kiváltságosok gazdagodását.

Ezzel azonban nem csak ők járnak rosszul, mások mellett a magyar agrárium sem jut forrás- hoz. Így már idén elmaradhatnak a területalapú támogatások kifizetései, de a meghirdetett AKG-s pályázatok kifizetéseiről is lemondhatnak a termelők. Hazánkban a mezőgazdasági fejlesztések szinte teljes egészében EU-s forrásból valósultak meg, ahogy az állatjóléti és egyéb támogatások is. Az ágazat szereplőinek megélhetése mellett veszélybe került a teljes magyar élelmiszerellátás. Kijelenthető tehát, hogy az Orbán-rezsim korrupciója, a minta- gazdaságokon keresztüli nyilvánvaló uniós pénzlenyúlás, a fideszes képviselők korrupciós ügyei a teljes mezőgazdaság, élelmiszeripar és ezen keresztül minden magyar számára súlyos válságot idézett elő.

Az áprilisban felálló új nemzeti egységkormány első lépése lesz kivizsgálni a rendszerszintű korrupciót és elszámoltatni a tolvajokat, valamint haladéktalanul megkezdeni a tárgyaláso- kat az Európai Unióval. A hazánknak járó források befagyasztásának feloldása és az ország gyarapodása tehát a kormányváltáson múlik.

Erről is döntünk április 3-án! Legyen Magyarország mindannyiunké!

Az Egységben Magyarországért agrárpolitikusai,

Magyar Zoltán, Jobbik
Benedek Szilveszter, DK
Kiss László, Momentum
Harangozó Gábor, MSZP
Bruder Márton, LMP
Szabó Rebeka, Párbeszéd

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.