Vizsgálatot követel az ellenzék

A Schadl-Völner ügy tovább gyűrűzik.

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei belső vizsgálatot követelnek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a végrehajtóknál történt letartóztatások ügyében.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 15. számú választókörzetében azt mondta, a „Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffia- hálózatról” szóló cikkek rámutattak, hogy az állam lényegében egy maffiahálózatot működtet. Szerinte a kabinet megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne az ügyhöz, pedig „egészen a központig és egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak.”

Az Emmi-t válaszra szólította fel annak kapcsán, hogy indult-e belső vizsgálat a sajtóban megjelent korrupciós információk alapján, továbbá az ott ismertetett kenőpénzekből kapott-e a miniszter vagy a felsőoktatásért felelős államtitkár – írja az MTI.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókörzetében azt mondta, hogy a kormány teljes tevékenysége egy az „államot leuraló bűnszervezet” kiépítésére irányult az elmúlt 12 évben. „Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük” – jelentette ki.

Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 18. számú választókörzetében úgy fogalmazott, miközben a „mindennapi emberek éhbérért robotolnak, a kiváltságos réteg pedig egymásnak osztogatja a zsíros falatokat” és bármit el tud intézni olyan embereken keresztül, mint Schadl György.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.