Hírzárlatot rendelt el Kövér

Tóth Bertalan: Hírzárlatot rendelt el a miniszterek számára Kövér a Völner-Schadl fideszes korrupciós botrányban.

Kövér László ugyanis visszautasította azokat az írásbeli választ igénylő kérdéseimet, amelyeket két hete küldtem el a kormány összes tagjának annak kapcsán, hogy Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár és jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: „Az EMMI egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek. Csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta embert.”

Azt szerettem volna, ha Völner Pál után ők is elmondják a véleményüket arról, hogy valóban trágyadomb-e az EMMI, különbözik-e az ő minisztériumuk az EMMI-től, az EMMI vezetésének kisebbségi komplexusa, lustasága miatt van-e tragikus helyzetben a mai oktatási és egészségügyi rendszer, és ezért képtelenek-e szakszerű és releváns kérdésekre épkézláb válaszokat adni. Úgy látszik megijedtek a kérdésektől, ezért aztán Rétvári Bence az EMMI államtitkára azt kérte Kövér Lászlótól, hogy ne kelljen válaszolniuk a számukra kellemetlen kérdésekre.

Van azonban számukra egy rossz hírem. Az igazi kényelmetlenség nem a valósággal  való szembenézés, hanem például a szűrővizsgálatra, műtétre várók szenvedése, vagy a megalázóan alacsony fizetésből élő és túlterhelt pedagógusok élethelyzete.

Lehet, hogy Rétvári és a többi fideszes politikus most megúszta a válaszadást, de a kérdés továbbra is nyitott. Legkésőbb április 3-án pedig mindenki választ adhat arra a kérdésre, hogy valóban trágyadomb-e az EMMI!

Szerintetek?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.