Bíróság előtt az OLAF-jelentés

Az Európai Bíróság nyilvántartásba vette Tóth Bertalannak, az MSZP társelnökének az Élios-ügy OLAF-jelentésének megismerése érdekében benyújtott keresetét, és továbbította az Európai Bizottság részére. Az óra elindult, ki fog derülni, mi áll pontosan az Elios-ügyről évekkel ezelőtt készült OLAF-jelentésben.

A Bizottságnak két hónapja van ellenkérelmet benyújtania. A hírt Tóth Bertalan osztotta meg a közösségi oldalán. Azt írja, „Az óra elindult. Az orbáni maffiaállam egyik szimbóluma az Élios-ügy, amelyben több mint tízmilliárd forintnyi közvilágítási pályázati közpénz korrupt eltüntetéséről írt a sajtó, és közvetlenül a miniszterelnökig értek az ügy szálai. Ennek az ügynek a dokumentumait a mai napig nem ismerjük teljes egészében, az OLAF pedig titkolózik.”

Az Európai Bizottság azonban először meghosszabbította a kérelme elbírálására rendelke- zésére álló határidőt, majd hallgatólagos határozattal elutasította azt. Így nem maradt más választása, mint keresetet benyújtani a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz.

Az MSZP társelnöke leszögezi: „ az eljárás után azonban újabb bizonyítékaink és indokaink lesznek arra, miért kell elzavarni ezt a korrupt és velejéig romlott Fidesz-rezsimet, miért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez és miért kell helyreállítani a jogállamot és a demokráciát!”

(Forrás: HírKlikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.