MSZP: Gulyás Gergely hazudott

Az emberek már október előtt is érezték a pénztárcájukon az élelmiszerárak akár két számjegyű emelkedését – erről adott ki közleményt csütörtök délután az MSZP, reagálva az Orbán Viktor által bejelentett árstopra és Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott kijelentéseire.

Orbán Viktor szerdán több alapvető élelmiszer esetében is árstopot jelentett be, melynek értelmében az érintett termékek árát vissza kell vinni a tavaly októberi szintre.  Gulyás Gergely a másnapi kormányinfón azt mondta: október közepén inflációs nyomás még nem volt Magyarországon, ezért tértek vissza ehhez az időponthoz.

Az MSZP szerint ez azonban „hazugság”, „az egyes élelmiszerek áremelkedése ugyanis már jóval előbb elkezdődött, ami azt eredményezte, hogy a privatbankar.hu által vizsgált üzletekben 2022 januárjában a margarin 60, az étolaj 41, a liszt pedig 43 százalékkal kerül többe, mint egy évvel korábban” – emlékeztet a párt közleményében.

A párt szerint az árak befagyasztása helyett inkább az élelmiszerekre kivetett adót kellene csökkenteni. A Fidesz ugyanis „Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal” – hívja fel a figyelmet az MSZP, megígérve, hogy „a kormányváltást követően az Egységben Magyarországért 5 százalékra fogja csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját”.

(Forrás: ATV)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.