Meg lehet élni havi 47 ezerből?

Pályakezdő tanárként a hajléktalanság fenyeget. (Portfolio)

2012-ben egy bizonyos nemzetgazdasági miniszter, azt Matolcsy állította, „meg lehet élni havi 47 ezerből”. Még abban az évben többen ráerősítettek, hogy de, igen, meg lehet élni havi 47 ezerből – de ezt a gyakorlatban egyikük sem bizonyította. Sőt, 2014-ben O. Viktor és kormánya a pedagógusok esztelen dőzsölését megfékezve befagyasztotta a pedagógusok fizetését – s emellett befagyasztották a közoktatás működésére szánt egyéb állami kötelezettségvállalásokat is.

2021-ben abba az állapotba vezérelték a jelenlegi kormány hölgyei és urai a közoktatást, hogy az alábbi cikkben bemutatott levélben egyetlen mondat sem vádolható barokkos túlzással.

Az sem jelent vigasztalást, hogy maga a kormányfő ismeri be, hogy az állítólagos 10%-os béremelés sem oldja meg az elmúlt 10 évben általuk szétvert oktatási ágazat problémáját.

A levélíró és jelenleg még dolgozó pedagógusaink sorsán nem tizednyi, hanem minimum kétszeres béremelés jelenthetne elindulást az ágazat rendbetétele felé. Erre ez a kormány esélyt sem ad. A tavaszi választások igen.

Dr. Kispál Tibor alpolgármester, MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.