Éjszakai nyitvatartás korlátozása

A „La Movida Restaurante” után a „Hashtag Bar” nyitvatartását is korlátozta Erzsébetváros Önkormányzata a kritériumrendszer előírásainak megszegése miatt. Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársai mindkét esetben ellenőrizték, hogy a szankcionált helyek valóban korlátozzák-e 3 napig a nyitvatartást.

Erzsébetváros Önkormányzata a lakókkal és vendéglátósokkal közösen kidolgozott kritérium rendszerrel a “bulingyeddel” kapcsolatos problémák megoldását tűzte ki célul. A szabályozás eredményei már most látszanak, annak ellenére, hogy a koronavírus világjárvány miatt bevezetett korlátozások rendhagyó helyzetet teremtettek; hosszú hónapokra leállt a turizmus, be kellett zárni a vendéglátóhelyeket.

Az éjszakai nyitvatartást szabályozó önkormányzati rendelet hatályba lépése óta az érintett helyek száma  több mint 320-ról kevesebb. mint 180-ra csökkent. 

Az engedéllyel rendelkező üzletekről, illetve azokról, amelyek engedélyét a hatóság visszavonta Erzsébetváros Önkormányzata honlapján tájékozódhatnak.

Erzsébetváros Hírei / Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.