Újabb nagy hazugság a Fudanról

Tóth Bertalan: újabb ordas nagy kormányzati hazugság a Fudanról. Az MSZP társelnöke bemutatta a dokumentumot, amelyben a kormány négy éve még azt ígérte, a kínai egyetem egy fillérünkbe sem kerül.

Ha még nem tettétek meg, mondok még egy okot miért írjátok alá az ellenzék népszavazási kezdeményezését, amely a Fudan-törvény ellen és a Diákváros megmentéséről szól – kezdte közvetlenül, a nézőket tegezve Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke abban a Facebook-videóban, amelyben kijelentette:

„Egy újabb ordas nagy hazugságra derült fény a Fudan Egyetemről.”

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Fudan Egyetem az a beruházás, amelyre  500 milliárd forintot kíván elkölteni amagyar kormányt, és ezt „természetesen” nekünk, adófizetőknek kell fizetni, ami családonként 440 ezer forintot jelent. Leszögezte: a hazugság maga az az, hogy 2018-ban volt egy Fudan-törvény, amelynek készült egy hatásvizsgálata. Ezt a – közérdekű adatigényléssel megszerzett – hatásvizsgálatot egy szimpatizánsuk juttatta el az MSZP-hez.

„Ebben a hatásvizsgálatban az szerepel, hogy az előterjesztésben foglalt megállapodás nem keletkeztet költségvetési kötelezettséget. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban még arról volt szó, egy fillérbe sem fog kerülni ez a beruházás a magyar adófizetőknek. (…) Ehhez képest 500 milliárd forint kínai hitelt kell felvenni, 14 milliárdot költenek ingatlanvásárlásra”

– fogalmazott, bemutatva a dokumentumot.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, ezzel ott, ahol a Diákváros megépülhetett volna azoknak a vidéki fiataloknak, akik Budapesten szeretnének tanulni, nem biztosít a magyar állam olcsó szálláshelyet. „Ezzel csak fokozódik a lakhatási válság” – érvelt, és buzdította a fiatalokat, hogy országszerte támogassák, és írják alá a népszavazási kezdeményezést. Mint lapunk is beszámolt róla, az ellenzék a Fudan-törvény eltörléséért, valamint az álláskeresési járadék 3 hónapról 9 hónapra történő emelését szeretné elérni, s most szerdán azt is közölték, hogy már százezer aláírásnál járnak.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.