Ady írta 120 éve

Kérdés: Akarunk ezen változtatni, vagy tovább kesergünk azon, mit, miért nem lehet megtenni saját magunk érdekében, saját hazánkban?

„Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.”

dr. Kispál Tibor

*

Jelentkezz te is szavazatszámlálásra! Védjük meg együtt a választás tisztaságát, akadályozzuk meg a csalásokat! Jelentkezz szavazatszámlálónak, hogy sikerüljön a kormányváltás, korszakváltás! Legyen Magyarország mindannyiunké! Teremtsük meg együtt az igazságos, szolidáris, szabad és zöld új Magyar Köztársaságot!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.