Lezárult a szűrés első szakasza

Lezárult az ingyenes koronavírus szűrés első szakasza Erzsébetvárosban.

Közel 3000 koronavírus tesztet végeztetett el Erzsébetváros önkormányzata, hogy ezzel is segítse a járvány elleni védekezést. A szűrés minden erzsébetvárosi, vagy Erzsébetvárosban dolgozó számára ingyenes volt. A 8 tesztelési nap alatt, december 17-ig, összesen 60 teszt bizonyult pozitívnak.

Erzsébetváros önkormányzata korábban közérdekű adatigényléssel fordult Budapest Főváros Kormányhivatalához, hogy pontos képet kaphasson, milyen mértékben érinti a kerületet a koronavírus járvány. A Hivatal válaszában legkorábban december 31-re ígérte a szeptemberi fertőzöttségi adatokat. A kerület vezetése ezért úgy döntött, saját eszközeivel is igyekszik felderíteni a fertőzöttség mértékét, egyben segíteni az itt élőket, saját esetlegeses érintettségük ellenőrzésére.

Azért, hogy biztonságosabb legyen az évkezdet, az önkormányzat januárban újraindítja ingyenes tesztelés sorozatát. A gyorsteszt megbízható, a mintavétel orrtörlettel történik, gyorsan és fájdalommentesen.

Figyeljék az önkormányzati híreket, a Facebookon, a honlapon, érdeklődjenek háziorvosuknál, vagy a humánszolgáltató intézményeiben a pontos időpontokról.

Erzsébetváros Hírei / Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.