Esélyt kell teremtenünk II.

A Fidesz-kormány olyan körülményeket teremtett, hogy gyermeket vállalni ma az egyik legnagyobb anyagi rizikó. A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya különösen magas a gyermeküket egyedül nevelők és a több gyermeket nevelő családok között. Például az egyszülős családok szegénységi aránya két év alatt – 2018 és 2020 között – 21,6 százalékról 28,2 százalékra nőtt! Eközben a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás összege közel 14 éve változatlan!

Orbánék egyik leggyakoribb érve az, hogy ők a családi adókedvezménnyel segítik a családokat. Arról viszont már egy szót sem szólnak, hogy mi van azokkal, akiknek az szja-köteles jövedelme nem éri el azt a szintet, hogy ezt a kedvezményt érvényesíteni tudják.

A Fidesz szinte rárobbantotta a szegénységet az országra. Egy stabil társadalom alapja a családok biztos megélhetése. Ott, ahol százezrek nélkülöznek, sosem lesz társadalmi béke. Ahhoz, hogy a családok anyagi helyzetét megerősítsük, emelni kell a családtámogatások összegét is.

Gondoskodó államra van szükség, mert esélyt kell teremtenünk mindenkinek a nyugodt életre és biztos megélhetésre. Ehhez pedig kormányváltás kell!

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.