Védett övezet a kerületben?

Szerdán arról írtak a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán, hogy a kerület védett övezetté nyilváníttatná Belső-Erzsébetvárost, és az önkormányzat vizsgálja azt, hogy akár 2022. július 1-től csak az ott lakók hajthassanak be autóval. Hozzátették, a képviselő-testület döntött a forgalomcsillapítás meghosszabbításáról: a próbaidőszak 2022. június 30-án ér véget. Az addig tartó bő féléves időszakban az önkormányzat a kerületben élőkkel és szakértőkkel együttműködve vizsgálja meg tehát annak lehetőségét, hogy Belső-Erzsébetvárost védett övezetté nyilváníttassa, ahová csak az ott élők hajthatnak be autóval.

Niedermüller Péter, a kerület polgármestere az Inforádiónak megerősítette, hogy ez a terv, és néhány részletet is elárult. Elmondta például, hogy ez a kerületrész kb. a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zóna lenne a Wesselényi és a Király utca között, de a pontos területről még nincs döntés.

„Csak az azon a területen lakók és az ottani vállalkozások, üzletek, éttermek működését biztosító áruszállítók hajthatnak be a védett övezetbe”

– mondta Niedermüller az Inforádiónak.

Az önkormányzat erre a területre sétálóutcákat, közösségi tereket szeretne létrehozni.

(Forrás: Telex)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.