A járványon is nyerészkednek

A Fidesz a járványhelyzeten is nyerészkedik!

Miközben orvosok, nővérek, szociális munkások, katonák, rendőrök ezrei erejüket megfeszítve, túlórázva küzdöttek a koronavírus-járvány megfékezéséért, néhány ember ezt az időszakot arra használta fel, hogy a védekezés költségein nyerészkedjen. Harangozó Tamás parlamenti felszólalásában két konkrét példát említett.

A 9. kerületi fideszes frakcióvezető pont akkor hozott létre tanácsadó céget, amikor sokak vállalkozása dőlt be a járvány miatt, és Kásler minisztériuma meg is bízta őt 3,1 milliárdért Covid-tesztek beszerzésével.

A 16 ezer lélegeztetőgép 300 milliárdért való beszerzése sem minősíthető országos sikertörténetnek. Ebből 1600-at használtak fel ténylegesen, a többit havi 90 millióért őrzik raktárakban. Ezer lélegeztetőgépet egy olyan cég szerzett be, ami az egy évvel korábbinál 513-szoros nyereséget könyvelt el, és év végén 15,9 milliárd adózott nyereséget vettek ki a cégből.

A 16 ezer lélegeztetőgép darabját annyiért vették, amennyiért olyan műtüdő készüléket lehetne venni, ami többek között az egyik fideszes képviselőt is megmentett, és amiből kevés van az országban.

Nyerészkedés helyett hatékony járványkezelést!

Harangozó Tamás parlamenti felszólalása „A halál vámszedői” címmel.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.