Azonnal hozzák nyilvánosságra!

Gulyás Gergelynek ezúton is üzenjük, hogy nincs több „majd”, hanem azonnal hozzák nyilvánosságra és lehetőleg ne hamisítsák meg az adatokat arról, hogy a kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal!

Ezekkel az adatokkal erősíteni lehet az oltási hajlandóságot, amire Magyarországon nagy szükség van, mivel az oltási kampány elakadt, az átoltottság tekintetében pedig hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít. A kormányzati szereplők csak ártanak azzal, hogy szándékosan visszatartják a covid-betegekre vonatkozó oltottsági adatokat, hiszen sokezer magyar honfitársunk haláláért lehetnek felelősek a titkolózással.

Szakmailag és erkölcsileg is érthetetlen, hogy miért nem osztják meg ezeket az információkat folyamatosan a nyilvánossággal, hiszen ezzel is igazolni lehetne az oltások hatékonyságát és szükségességét. Éppen ezért Ujhelyi István európai parlamenti képviselő bírósághoz fordult annak érdekében, hogy az adatok minél előbb nyilvánossá válhassanak. Továbbá kérte azon illetékesek felelősségre vonását is a kormányfőtől, akik tudatosan hazudnak ebben az ügyben.

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

Az egész országnak az az érdeke, hogy minél többen védettek legyenek a koronavírussal szemben, ezért az MSZP szerint mindent meg kell tenni az oltási kedv növelése érdekében.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.