IDEA-felmérés: zárult az olló

Az IDEA Intézet reprezentatív mérése szerint szeptember végén, október elején, az előválasztás második fordulója előtt a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes, választókorú népességen belül egy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt. Az ellenzék 39, a kormánypárt pedig 38 százalékon áll.

Az egyes pártok támogatottságában az IDEA szerint kevés érdemi változás történ az elmúlt egy hónapban. Az ellenzéki pártok közül a DK és a Momentum Mozgalom is egy-egy százalékponttal növelni tudta a támogatottságát (12, illetve hat százalék), az MSZP-Párbeszéd pártszövetség hét százalékon áll – írja az atv.hu.

Az ellenzéki pártok mechanikusan összeadott össz-támogatottsága 35 százalék a teljes választókorú népesség szegmensében, vagyis két százalékponttal magasabb, mint a Fidesz−KDNP-é.

A parlamenten kívüli Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt kettő, illetve három százalékot kapna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson.

Az ismeretlen preferenciájúak (nem tudja, melyik pártra szavazzon, nem mondja meg, hogy melyik pártra voksol, illetve semmiképp sem menne el) aránya 27 százalék.

Forrás: atv.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.