Holnap indul a második forduló

Holnap indul és jövő szombatig tart az előválasztás második fordulója, melyben eldől, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója a jövő tavaszi országgyűlési választásokon. A szervezők azt ígérik, hogy a második körben már nem lesznek technikai problémák. A szavazólapokról fekete filctollal húzták le Karácsony Gergely nevét, miután az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltje visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Bár támogató pártjai nem örültek a döntésnek, az MSZP és az LMP is részt vesz a mozgósí- tásban. Fényképes igazolvány és lakcímkártya most is szükségesek ahhoz, hogy érvényes szavazatot lehessen leadni, van azonban, ami változik ebben a szakaszban: kevesebb lesz a szavazóhely, miközben bárhonnan behúzható az „X” az országban.

Az Országos Előválasztási Bizottság elnöke szerint az online szavazás háttere is biztosítva van. Magyar György hozzátette: már a jövő héten győztest hirdethetnek. „Én azt gondolom, hogy nem lesz itten semmiféle akadály. (…) Előzetes számítások szerint szombat este lezárul a szavazás, és vasárnap délutánra talán már eredmény is lehet hirdetni” – fogalmazott.

(Forrás: ATV)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.