Legyen nyilvános adat…

… a kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek oltottsága!

Gulyás Gergely és a kormányzati szervek továbbra is csak titkolóznak és nem hajlandók elárulni, hogy a kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal. Szakmailag és erkölcsileg is érthetetlen, hogy miért nem osztják meg ezeket az információkat folyamatosan a nyilvánossággal, hiszen ezzel is igazolni lehetne az oltások hatékonyságát és szükségességét.

Magyarországon az oltási kampány elakadt, az átoltottság tekintetében hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít. Éppen ezért a vakcinák hatékonyságát minden lehetséges eszközzel propagálni kell, erre jó példa lenne a kórházban ápoltak részletes oltottsági adatainak folyamatos nyilvánossága. A Fidesznek nem kell feltalálnia a spanyolviaszt, ugyanis más országokban már belátták azt, hogy ezzel is erősíteni lehet az oltási hajlandóságot, ezért ezeket az adatokat automatikusan közzéteszik.

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

Az egész országnak az az érdeke, hogy minél többen védettek legyenek a koronavírussal szemben, ehhez azonban egy hatásos oltási kampányra van szükség. Az MSZP szerint mindent meg kell tenni az oltási kedv növelése érdekében, éppen ezért Ujhelyi István európai parlamenti képviselő a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz és az egészségügyért felelős minisztériumhoz fordult annak érdekében, hogy az adatok minél előbb nyilvánossá válhassanak. A közérdekű adatigénylés határideje pedig csütörtökön lejár, vagyis egy napja van még a kormányzatnak a válaszadásra, mielőtt bíróság előtt pereljük ki az adatokat.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.