Véget ért az előválasztás

Ma este lezárult az ellenzéki előválasztás első szakasza. Eredményeket persze még nem tudni, annyi azonban biztos, hogy a résztvevők száma bőven meghaladta a 600 ezret. (A részvételi számokat itt közölték minden nap.) Az eredményeket holnap délutántól az előválasztás Facebook-oldalán teszik közzé; óránként hozzák majd nyilvánosságra a 106 egyéni választókerületi eredményeit. Érthető okokból a miniszterelnök-jelölti választás eredménye lesz utolsóként nyilvános.

Köszönjük, hogy ilyen nagy számban voksoltatok, és az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaztatok!

*

Az ellenzéki összefogás történetét, annak lépéseit, az Index ebben a cikkében foglalta össze. Ugyancsak itt olvashatják el, hogy kik indultak a 106 egyéni körzetben. Az ajánlásgyűjtési időszak augusztus 23-án kezdődött és szeptember 6-án zárult, egyéni országgyűlési képviselők esetén négyszáz, miniszterelnök-jelölteknél húszezer aláírás volt az induláshoz szükséges minimum, utóbbit Pálinkás Józsefnek nem sikerült teljesítenie, így öt kormányfőaspiráns – Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András – maradt versenyben. (via Index)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.