Erősödik az ellenzéki összefogás

Reménykedhetnek az ellenzéki szavazók – itt vannak a friss adatok: a DK jelenleg 13, a Jobbik pedig 12 százalékon áll.

A Republikon Intézet kutatása és elemzése szerint az előválasztás körüli kampányhangulat hatása már érezhető. A bizonytalanok aránya csökkent és hosszú idő után a Fidesz tábora apadni kezdett, írja a Telex. A friss adatok szerint a Jobbik és a Demokratikus Koalíció 1-1 százalékot tudott erősödni a teljes népesség körében. A Fidesz ugyanennyi szavazót vesztett.

A DK jelenleg 13, a Jobbik pedig 12 százalékon áll. A Momentum 6 százalékon stagnál az MSZP támogatottsága 5 százalékra csökkent az elmúlt időszakban. Augusztusban a korábbi tendenciák szerint továbbra is csökken a bizonytalanok aránya. 26-ról 24 százalékra esett vissza. 

A biztos pártválasztók körében a Fidesz még nagyobbat zuhant, mivel 3 százalékponttal esett a támogatottsága a kormánypártnak. Jelenleg 45 százalékon állnak. A DK és a Jobbik a felmérés ezen szegmensében ugyanazt az eredményt produkálta, mint a teljes népesség körében. A Jobbik támogatottsága 15, a DK-é pedig 17 százalék jelenleg. A Momentum 8, az MSZP 7 százalékos támogatottsággal bír a biztos szavazók körében. A kétfarkúak veszítettek támogatottságukból. 1 százalékon állnak.

A kampányhangulat eluralkodott mind a két oldalon a Republikon elemzése szerint. Az intézet azt is jelezte, hogy a teljes népesség körében az ellenzéki összefogás jelenleg 39 százalékon áll a kormánypárt 34 százalékával szemben. Az augusztusi adatok szerint az ellenzék megnyerné a választásokat.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.