Karácsony: Két kép, két világ…

Az egyiken egy aljas, cinikus, önző és gonosz hatalom aljas, cinikus és velejéig gonosz kiszolgálójának címlapja. Egy olyan hatalomé, amely a szegénység helyett a szegény embereket üldözi, a lakájmédiája pedig még uszít is ellenük. Ennek a politikának, ennek az aljasságnak és gonoszságnak az eltakarítása a kormányváltás egyik legfontosabb célja és értelme. El fogunk zavarni benneteket, és utána számolunk…

A szokottnál tán hevesebb érzelmeimre a másik kép ad magyarázatot. Hétfőn a beszélgetéseim egyikén találkoztam a képen látható mozgássérült fiatalemberrel és feleségével. Elmesélte, hogy súlyos fogyatékossága miatt csak havi 75 ezer forint bevétele van, ebből 40 ezer forintot visznek el a lakhatási költségek, az egyszobás albérletének díja, emellett pedig kénytelen kéregetéssel kiegészíteni a keresetét, máskülönben éhen halna. Mikor éppen ezt mesélte, odalépett egy úr, fideszes szavazó, hogy megkérdezze, mégis mi a bajom ezzel a kormánnyal, ami szerinte fantasztikus gazdasági eredményeket ért.

Hát ez, ez a bajom, az emberség, az együttérzés teljes hiánya, a mohóság, az önzés, a gonoszság, ez a bajom. Azt mondtam a fideszes úrnak, ha nem is hisz nekem, legalább a valóságnak higgyen. A magyar valóság pedig emberi sorsokban, emberi küzdelmekben rejlik. Nekünk az ő szolgálatuk a dolgunk, a kiváltságos 1 százalék további gazdagodása helyett a 99 százalék többség támogatása. Emberséggel, érzékenységgel, együttműködéssel.

Karácsony Gergely / Facebook

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.