Tiltakozik az ellenzék

Alkotmánybírósági normakontrollt kér 52 képviselő a Balaton védelméről szóló törvényre.

52 ellenzéki országgyűlési képviselő utólagos normakotrollt kér az Alkotmánybíróságtól a Balaton védelméről szóló törvénnyel kapcsolatban, és azt kérik a testülettől, semmisítse meg azokat a paragrafusokat, amelyek a kivételekről szólnak, mert ezek a passzusok teszik lehetővé, hogy a természeti környezet tovább zsugorodjon, és nőjön a beépített terület – jelentette be Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója csütörtökön, online sajtótájékoztatón, amelyet az Alkotmánybíróság épülete előtt tartott. 

Molnár szerint a 2018-ban elfogadott törvény csak nevében szól a Balaton védelméről, mert lehetővé teszi, hogy miniszteri és kormányrendelettel kijátsszák a part menti 30 méteres védősávra vonatkozó szabályozást, akiknek ez áll érdekében. 

Elég most már a Balaton rombolásából, elég a további kikötők, lakóparkok építéséből; nádasok, strandok és kempingek rovására történnek ezek.

Arról beszélt, szeretnék elérni, hogy ne Fidesz-közeli vállalkozók gazdagodásának terepe legyen a tó környezete, hanem olyan maradjon, „amilyennek unokáink és dédunokáink számára elképzeljük ezt a tavat, ahogy a nagyszüleink és a dédszüleink hagyták számunkra örökségként.”

Arról, hogyan lett a Balaton különböző magánérdekek terepe, ebben a cikkben írtunk: Az ellopott Balaton.

(Forrás: Magyar Narancs)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.