Követel és perrel fenyegetődzik

A magyar kormány szerint a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak. Orbán rögtön öt minisztert kért fel, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket. (24.hu

Pénteken született egy kormányrendelet, amely mélységesen felháborodva taglalja, hogy Norvégia tartozik az erős és büszke Magyarországnak. És Orbánék ezért most duzzogva be is mószerolják az Európai Unió intézményeinél az irigy és smucig Norvég Királyságot. Mert szerintük „ami jár, az jár”. Nnnnnna.

Az senkit nem zavar, hogy a norvég külügyminiszter már többször, lassan szótagolva elmondta – hogy még a magyar kormány is felfogja – miért is buktuk el a 77 milliárdos támogatást. Ami adomány. És ők nem kötelesek adakozni.

Egyszerűsítsük le a dolgot (…). Képzeljük el, hogy a gazdag rokon segíteni akar a szegényen és pénzt ajánl neki. Kiköti azonban, hogy a pénzt csak a gyerekei táplálására, fejlődésük elősegítésére fordíthatja. Nem költheti magára, italra, cigire szórakozásra. Erre a szegény rokon felháborodottan tiltakozik és bírósággal fenyegetőzik. (via Kaltenbach Jenő)

P.s.: Ha Norvégia lennék, most hangosan sírva röhögnék ezen. Így viszont csak sírni tudok… Megjegyzendő, hogy a kormány már sok éve terjeszt hazugságokat a Norvég Alapról. Ahogy most is.

*

Végérvényesen elveszett a Norvég Alap 77 milliárd forintos, civil szervezeteknek szánt támo- gatása, miután az Orbán-kormány beleszólást akart az egyébként független pénzelosztásba. Az ügy precedens nélküli, mivel a norvég kormány eddig minden országgal meg tudott egyezni a Norvég Alap támogatásainak elosztásáról, egyedül a magyar kormánnyal bizonyult sikertelennek a tárgyalás. (A támogatás okáról, a vita hátteréről ebben a cikkben írt bővebben a 24.hu.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.