Reagálás a Kormányinfóra

A Fidesz ne bojkottálja a Nemzetbiztonsági bizottság ülését Pegasus-ügyben!

Bár Gulyás Gergely azt szeretné, ha lenne valami bizalom az állam iránt azzal kapcsolatban, hogy jogszerűen történnek a titkosszolgálati tevékenységek, felhívjuk a figyelmét, hogy pontosan ez a bizalom nincs most meg. Bizalmi válság van a kormánnyal szemben, amit saját maga idézett elő.

Azt már tényként lehet kezelni, hogy a kormány rendelkezik a Pegasus kémprogrammal. Bizonyítékok vannak arra, hogy valakik magyar újságírókat megfigyeltek ugyanezzel a kémprogrammal. Ennek ellenére Gulyás miniszter azt nyilatkozta, hogy a kormányülésen nem tárgyalták a Pegasus-botrányt, mert nem tartják fajsúlyos ügynek.

Pedig a belügyminiszter már arról beszél, hogy ismeretlen szervezet által nemzetközileg gerjesztett botrányról van szó.

Ha valakik titkosszolgálati módszerekkel figyelnek meg magyar állampolgárokat, akkor a kormánynak kötelessége eljárni az ügyben. Sőt, mivel a magyar kormány is rendelkezik ugyanazzal a kémprogrammal ezért igenis kötelessége tisztáznia magát.

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy ne bojkottálja a Nemzetbiztonsági bizottság ülését, ne akadályozza a titkosszolgálatok tevékenységét ellenőrző testület munkáját! Azonban, ha erre nem hajlandók a kormánypárti képviselők, akkor csak tovább fogják mélyíteni a bizalmi válságot.

MSZP

*

Pegasus, a szárnyas trójai faló. Így működik a világ legfejlettebb kémszoftvere. (Qubit)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.