Újabb fideszes bravúr

A világpiacon csökken az olaj ára, Magyarországon viszont tovább drágul a benzin.

Mindenki örülhet annak, hogy a napokban folyamatosan csökkent az olaj világpiaci ára, kivéve a magyarokat, mivel hazánkba ennek ellenére is újabb és újabb csúcsokra tör a benzin ára. A nem mindennapi teljesítménye oka az, hogy az Orbán-kormány és az MNB tudatosan gyengíti a forintot azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon, így biztosítva a kiváltságos kevesek gazdagodását, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Rekordmagas az infláció, méregdrágák az üzemanyagok, a forint árfolyama mélyrepülésben, ez lenne az a nagyszerű időszak, amiről Orbán Viktor januárban még úgy beszélt, hogy „nagy idők kapujában állunk”?

A fideszes politikusok csak hárítják a felelősséget és kifogásokat keresnek az élet minden területén jelentkező egyre jelentősebb áremelkedések miatt miközben nem foglalkoznak az emberekkel, akiknek a megélhetési költségei folyamatosan drágulnak.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítjuk a kormányt és jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.