Orbán engedélye kevés lesz

Orbán bejelentette az általa „közszolgálatinak” nevezett rádióban: lehetővé teszik a harmadik oltást augusztustól annak, aki kéri. Ez azonban kevés lesz! Átfogó oltási program kell a 3. oltáshoz és a 60 évnél idősebbek védettségének növeléséhez, nemcsak egy „miniszterelnöki engedély”. Karácsony Gergely és a demokrata ellenzéki szövetség is tudja ezt, ideje lenne, hogy Orbán is ráébredjen.

Mert kevés, hogy a Fidesz megengedi, hogy mégiscsak védekezzen az, akinek nem termelődött ellenanyag a koronavírus ellen a szervezetében. Ők visszamehetnek arra az oltópontra, ahol az eredeti oltásokat kapták – mondja Orbán. Kivéve, hogy egy sor oltópont már bezárt!

Orbán bejelentése megint több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Ezért írásbeli kérdéseket tettem fel Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek:

  • Milyen eljárásrend szerint döntik el, hogy ki jogosult harmadik oltás felvételére?
  • Választhatnak-e a vakcinák közül a harmadik oltásra jogosultak?
  • A korábban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem engedélyezett vakcinával oltottak kérésre most már kaphatnak-e az EMA által jóváhagyott vakcinát, hogy végre ezzel utazhassanak az EU területén?
  • Ha pedig nincs választási lehetőség, miért nincs?

A Magyar Szocialista Párt felelős döntéseket és felelős választ vár! Több mint 30 ezer honfitársunk esett eddig áldozatául a gyilkos vírusnak. Biztos vagyok abban, hogy sokan közülük még ma is velünk lennének, ha a kormány nem hibázza el a járványkezelést: ha végzett volna széles körben tesztelést és kontaktkutatást, ha felkészült volna a járvány második és harmadik hullámára, és a fideszes elit zsebeinek a tömése helyett az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésével lett volna elfoglalva. Elvárjuk, hogy a járvány negyedik hullámára ne úgy készüljenek, mint az előzőekre.

Írásbeli kérdésem itt található.

Dr. Tóth Bertalan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.