Korózs: Elszabadult az infláció

Amíg Matolcsy és Orbán elméleti vitákat folytat arról, hogy ki tudja jobban beindítani a gazdaságot, addig a gyakorlatban senki sem tesz semmit az elszabaduló árak megfékezéséért. Annak ellenére sem, hogy a drasztikus áremelkedések nem a „horizonton vannak”, hanem hosszú ideje a magyar valóság részei, ugyanis az áprilisi és májusi 5,1% után júniusban már 5,3% volt az infláció.

Emelkednek az élelmiszerárak és a munkahelyi étkezés költségei, valamint az üzemanyagok árai is jelentősen megugrottak, ami magával vonzza szinte minden más szolgáltatás és áru drágulását. A Fidesz-rezsim politikusai azonban a presztízsharctól kezdve, az emojis plakátkampányon át, az oligarcha-mentőcsomag megalkotásáig mindennel foglalkoznak, csak az emberekkel nem.

Ebben a helyzetben elfogadhatatlan, hogy a Fidesz Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizettesse meg a válságnak kiszolgáltatott emberekkel!  A kormány nem nyerészkedhet extra mértékű adóval az élelmiszeren!

Az MSZP „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának hangsúlyos eleme a tisztességes megélhetés biztosítása, ezért az MSZP azt akarja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, azon kívül pedig minden más élelmiszeré 18 százalékra csökkenjen!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.