„Az esélyesek nyugalmával”

„Az esélyesek nyugalmával” ígér az MSZP és ígéreteit végre is fogja hajtani a kormányváltás után – jelentette ki Komjáthi Imre, a párt elnökhelyettese a Spirit FM Aktuál című műsorában szerdán.

Azt mondta: programjuk karakteresen baloldali, szakmailag megalapozott, a munkavállalókat érintő programpontokat pedig a nagy szakszervezeti szövetségek is támogatják. A Karácsony Gergellyel, a Párbeszéddel és az LMP-vel kötött szövetségük pedig az MSZP szerint „sikerre fog vezetni”.

A szocialisták minimálbér adómentessé tételét és az alacsony fizetések adócsökkentését célzó javaslatáról, mellyel ezek a bérek azonnal emelkedhetnének, azt mondta: a kormány járvány alatti elégtelen bértámogatása volt javaslatuk egyik mozgatórugója.

A minimálbér adómentessé tételére most nagy szükség lenne, mert így azonnali segítséget kaphatnának a minimálbéresek és a havi bruttó 321 ezer forint alatt keresők úgy, hogy a járvány alatt kivéreztetett vállalkozóknak, munkáltatóknak ez „egy fillérbe sem” kerülne. Javaslatukkal a Liga Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség is egyetért – mondta.

Visszautalt Orbán kijelentésére, hogy „a horizonton van” a minimálbér-emelés. „Hát nem a horizonton kellene lenni, az embereknek most van szüksége rá” – hangsúlyozta. Kiemelte: ha érdeke úgy kívánta, a Fidesz mindig tudott rendkívüli parlamenti ülést összehívni; tegye ezt most is meg az emberek érdekében, és fogadja el az MSZP javaslatát.

Hozzátette: ehhez sok reményt nem fűz; pártja ettől függetlenül megteszi javaslatait, végrehajtásukra azonban a garanciát a 2022-es kormányváltás adhatja.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.