Befejezettnek nyilvánítva

Az önkormányzat a pályázat áprilisi eredményhirdetése óta mindent megtett annak érdekében, hogy a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti szerződése létrejöhessen.

Erzsébetváros önkormányzata nem tudja értelmezni a Belső-Pesti Tankerületi Központ sajtóközleményét, amelyben kijelentik, hogy a kerület „gátolja a művészeti oktatást” és „pártpolitikai csatározást folytat”.

Az önkormányzat a pályázat áprilisi eredményhirdetése óta mindent megtett annak érdekében, hogy a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti szerződése létrejöhessen, és a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen. Mindezt annak ellenére, hogy a Tankerület újabb és újabb kifogásokkal akadályozta a folyamatot. Végül a kerület polgármestere arra szólította fel a BPTK vezetőjét, hogy június 16-ig nyilatkozzon: megköti-e a szerződést a pályázatukban vállalt feltételekkel.

A Tankerület ezen a határidő lejárta után azt írta: nem akar eleget tenni a korábban önként vállalt kötelezettségeinek, nem akar bérleti díjat fizetni, sőt az ingatlanra ingyenes vagyonkezelői jogot formál, annak ellenére, hogy a pályázatban bérleti díjat ajánlottak. Ezek a szempontok a levélben foglaltakkal ellentétben, a több mint két hónapja tartó szerződést előkészítő tárgyalásokon egyszer sem merültek fel. A tény az, hogy Belső-Pesti Tankerületi Központ valótlan adatot szolgáltatott a pályázati eljárásban, és tudatosan megtévesztette az önkormányzatot.

Az Önkormányzat mindennek tudatában befejezettnek nyilvánította a Belső-Pesti Tankerülettel való egyeztetést és a Pályázati Kiírás 11.1. pontjának megfelelően felvette a kapcsolatot a második helyen végzett pályázóval, amiről a Tankerületet is értesítette.  

Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.