Blaha: július elején kezdődik

Július elején megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása!

 Régi tartozása Budapestnek a Blaha Lujza tér felújítása. A tér ötven év után újul meg a munkálatok leghamarabb július elején kezdődnek. Bár a főváros számára biztosított támogatások jelentősen csökkentek és a pénzügyi környezet is romlott az elmúlt időszakban, a városvezetés mégis úgy döntött, hogy a nehéz anyagi helyzet ellenére is gondos gazdája lesz ennek az örökségnek. A Blaha Lujza tér megújításánál figyelembe veszik a társadalmi elvárásokat és a klímaváltozás miatt felmerülő új igényeket is.

A munka során a Blaha Lujza tér egységes arculatú, a mai városi igényeket kielégítő, zöldebb belvárosi közösségi térré alakulhat.

A felújítás kiemelt feladata, hogy a Blaha Lujza tér akadálymentes csomópont legyen. Ennek szellemében egyebek mellett új gyalogos-átkelőhelyek jönnek létre, ezek a felszínen teljes értékűen átjárhatóvá teszik a forgalmas kereszteződést.

A tér felújítása kényszerű forgalomkorlátozással jár majd, ezért a főváros kéri a lakosság türelmét, a BKK pedig azt, hogy aki csak teheti, utazzon közösségi közlekedési járatokkal, vagy válassza az egyéni közlekedési módokat. Az aktuális lezárásokról rendszeresen tájékoztatjuk önöket mi is.

A felújítás a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a BKK beruházásában, a VII. és a VIII. kerület szakmai támogatásával valósulhat meg 3.47 milliárd forintból.

Az újjávarázsolt Blaha Lujza teret 2022 végén vehetik birtokukba a fővárosiak.

Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.