MSZP: párbeszéd-sorozat indul

Párbeszéd-sorozatot indít az MSZP a közösségi oldalain az Európai Unió jövőjéről – jelentette be az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus bejelentette, hogy pártja párbeszéd-sorozatot indít civilek, érdekképviseletek és szakszervezetek, illetve a polgárok bevonásával, amelynek keretében minden hónapban egy adott szakterület átfogó vitáját rendezik majd meg – írja az MTI. Ujhelyi István ezt azzal indokolta, hogy a kormány szerinte nem folytat érdemi konzultációt a magyar emberekkel ebben a kérdésben. Úgy látja, a jelenlegi Fidesz-kormány európai politikája csak az „uralkodó kleptokrácia kicsinyes hatalmi érdekeit” szolgálja.

Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese, az Európai Unió régiók bizottságának szocialista tagja a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most elindult európai programsorozat célja, hogy minél több embert vonjon be az unió átalakításába.

A többi között úgy fogalmazott, azt remélik, hogy

ezen viták és beszélgetések alapján fogják tudni kijelölni azt, hogy hol kell a jövőben több és hol kevesebb Európa.

Mint hangsúlyozta, olyan EU-t szeretnének, amely – szavai szerint – „jobban megfelel annak, ami ma vagyunk és amit ma látunk a világban”. Tüttő Kata beszámolt arról is, hogy a strasbourgi konferencia-sorozat nyitóeseményén részt vett szombaton, és első magyarként szólt hozzá a plenáris vitához.

(Forrás: Index)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.