Budapest elutasítja a Fudant

Mintegy 30.000-en szavaztak a budapestiek a vonatkozó konzultáció keretében, szinte mindenki négy „NEM”-mel. Kiderült: 96,92%-uk ellenzi a kínai egyetem megépítését a magyar adófizetők pénzéből, ráadásul a tervezett Diákváros rovására.

Az egész országot érintő Diákváros kontra kínai egyetem kapcsán nagyon rövid idő alatt sikeres konzultációt lehetett lebonyolítani – emelte ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kedd reggel az ATV Start című műsorában.

„30.000 ember, az nagyon sok, nagyon rövid idő alatt gyűlt össze ez az aláírás mennyiség (…). Ez egy reprezentatív felmérés, egyértelmű, hogy az emberek ezt Budapesten nem szeretnék, de ez nem Budapest ügye! (…) Ez a projekt, ebben a formában, a magyar nemzetnek nem érdeke, itt a vidéki hallgatóktól akar elvenni a kormány egy diákvárost”

– hangsúlyozta a szocialista képviselőnő, aki maga is kollégista volt Budapesten, így szívügye a vidéki, szegényebb sorsú diákok lakhatása felsőfokú tanulmányaik alatt a fővárosban.

Karácsony Gergely, jelenlegi főpolgármester közzétett céljairól elmondta, nem ez a miniszterelnök-jelölt teljes programja, hanem egy új, Karácsony-kormány első lépéseit, elemeit mutatta be a miniszterelnök-jelölt, amit, hogyha megnyeri a választásokat, azonnal meg lehet is csinálni.

„Ennek például egy jóvátétel a középpontja, amit a fideszes kormány „elfelejtett” odaadni a munkavállalóknak, vállalkozásoknak. Itt vissza nem térítendő támogatás van visszamenőleg, kamatmentes hitel van visszamenőleg, a táppénz 100%-ra emelése van visszamenőleg, tehát csupa szuper olyan javaslat van, amit nagyon kértünk”

– emelte ki. Az MSZP társelnöke hozzátette, ehhez megvannak a források is, például az úgynevezett Tiborcz-adó, amit Karácsony a félmilliárd forintnál értékesebb magáningat- lanokra szabatna ki. „De mondhatom az MSZP-nek azt a költségvetési átcsoportosítását, ami több mint 2700 milliárdról szól, ami már jelentős részben meg is van” – hozta fel további példaként.

A DK felé kacsintgató MSZP-s Molnár Gyula kapcsán, az előválasztásokon belül az október 23-ig való pártmozgásokról és az utána következő egységes pártszerkezet kialakulásáról elmondta, természetesek ilyenkor a pártalkuk, az átigazolások, és az is, hogy több párt támogat egy jelöltet, mint például az MSZP-Párbeszéd és az LMP Karácsonyt.

„A zöld-szociáldemokrata ideológiában és politikai szempontból is teljesen természetes szövetségesei vagyunk egymásnak (…) most arra koncentrálunk, hogy az előválasztás sikeres legyen, hogy minél többen részt vegyenek ebben, hogy a demokráciának egy ilyen autoriter rendszerben egy új eszközét próbáljuk ki, ami egy új kultúrát hoz Magyarországra”.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.