Végre! Megújul a Blaha is

Még 2018 augusztusában jelent meg az első hír a ”Blaha” felújításáról. A tér megújítása ugyan már 2011 óta napirenden volt, azóta számos terv, elképzelés született, hogy a város egyik legforgalmasabb csomópontját – ahol naponta 200-300 ezer ember halad át autóval, villamossal, metróval vagy gyalog – teljes körűen felújítsák, és végre megszűnjön az ott tapasztalható szégyenteljes állapot. 10 év után most úgy néz ki, történik is valami.

A napokban közleményt adott ki a BKK, miszerint a BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a STR Mély- és Magasépítő Korlátolt Felelősségű Társaság aláírta a vállalkozási szerződést, így még a nyáron elkezdődhet a felújítás. A munkálatok nem teljesen a 2018-as eredeti tervek alapján fognak zajlani, de az ígéretek szerint több fa lesz a téren, a parkolók helyére pedig árnyas pihenőtereket, a kiemelt ágyásokban zöldfelületeket és vízjátékot alakítanak ki. Ugyancsak megújul a Színházi emlékkő és a ’60-as évek óta működő szökőkút.

Egyúttal új gyalogos-átkelőhelyeket hoznak létre, közművezetékeket cserélnek, az aluljáró födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya burkolata is megújul. A felújítás a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a BKK beruházásában, a VII. és a VIII. kerület szakmai támogatásával valósul meg, összesen 3.47 milliárd forintból.

A forrás kormány által biztosított részét – 1 milliárd forintot – 2021 végéig kell felhasználni, így várhatóan idén decemberben részműszaki átadásokra kerülhet sor. A teljes felújítás várhatóan másfél évet vesz majd igénybe.

Ennyit tudni jelenleg, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz mindebből. A mostaninál csak jobb lehet, nem?

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.