Fel lehet majd parkolni a járdára

Minden döntésnek vannak nyertesei: Erzsébetvárosban, a parkolási rend átalakításával azok nyernek, akikhez ezentúl időben kiér a mentő. A kerületben tavaly majdnem kétszáz esetben akadtak el a parkoló járművek miatt a trolibuszok. A Dohány, a Wesselényi, és Nefelejcs utcában nem kizárólag a szabálytalanul várakozó autók torlaszolták el az utcát – több esetben szabályosan megállt, nagyobb méretű személyautó állította meg a forgalmat.

Ezért a kerület vezetése a lakók és szakértők bevonásával kialakította azt a parkolási rendet, amellyel megelőzhető, hogy a nagyobb járművek elakadjanak az érintett utcákban, és mögöttük akár órákra is torlódjon a forgalom, dugóban vesztegeljenek a munkába, iskolába sietők, várakozásra kényszerüljön a mentő. Az intézkedés az érintetett területeken a járda szűkítésével jár. Ennek mértékét a döntéshozók igyekeztek a lehető legkisebbre szorítani; egy gyalogosok és autósok számára is elfogadható kompromisszumos megoldást kialakítani.

Június 1-jén, kedden 19:00 órakor Dr. Kispál Tibor Erzsébetváros közbiztonságért felelős alpolgármestere lesz a Színes Erzsébetváros vendége, ahol mások mellet ez a téma is szóba kerül majd.

Erzsébetváros Hírei / Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.