Véget ért az ingyenes parkolás

Türelmesek vagyunk a kerületi autósokkal!

2021. május 25-től megszűnt az ingyenes parkolás. Ennek megfelelően, a közterületeken várakozni csak parkolójeggyel, vagy érvényes lakossági várakozási engedéllyel lehet. Tudjuk, hogy a kormány bejelentése után rendkívül kevés idő állt rendelkezésre az ügyintézésre. Ezért Erzsébetváros Önkormányzata segíteni szeretne azoknak, a kerületi lakóknak, akik eddig nem nyújtották be a lakossági várakozási engedély iránti kérelmüket. Ha ezt legkésőbb május 31-ig megteszik, az ez idő alatt kirótt parkolási pótdíjak kifizetése alól az önkormányzat méltányossági alapon felmentést adhat.

Az igénylést az alábbiak szerint tudják megtenni:

  • POSTAI ÚTON: a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának címezve (1073 Budapest, Erzsébet körút 6.).
  • ELEKTRONIKUS ÚTON: a https://epapir.gov.hu/ oldalon. Kérjük, hogy a „Címzett” legördülő menübe válassza ki Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát, majd a „Témacsoportot” (Önkormányzati igazgatás) és „Ügytípust” (Parkolási ügyek) a megjelenő felületen.
  • SZEMÉLYESEN: Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának címezve (Erzsébet körút 6., Garay utca 5.) a kihelyezett „LEVELEK” feliratú postaládában.
  • Parkolással kapcsolatos nyomtatványok megtalálhatóak: www.erzsebetvaros.hu
  • Információ: ugyfelszolgalat@erzsebetvaros.hu, Telefonszám: 462-3120, 462-3172, 462-3158, 462-3305, 462-3306

Erzsébetváros Hírei / Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.