Karácsony Gergely bejelentette

Új mozgalmat indít Karácsony Gergely. Ismert személyiségek támogatják a főpolgármester miniszterelnök-jelöltségét. 

Miután reggel hivatalosan is bejelentkezett a miniszterelnök-jelölti előválasztásra, Karácsony Gergely főpolgármester szombat délután egy új mozgalom, a 99 Mozgalom alapítását jelentette be.

A 99 Mozgalom hitvallása szerint “szükség van hivatásos politikusokra, de szükség van mindenki másra is, akik hajlandóak tenni azért, hogy jóvá tegyük Magyarországot! Vannak időszakok, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy a sorsunk milyen hatalmas mértékben múlik a közös dolgainkon, azon, hogy számíthatunk-e egymásra a bajban. Most ilyen időket élünk. Magyarország polgárai most nem lehetnek egyszerűen magánemberek.”

“Célunk és hitünk nem több, nem is kevesebb: a kiváltságos kevesek 1 százalékának trónfosztása a 99 százaléknyi többség javára és érdekében. Hogy a hatalom embereit leváltsa az emberek hatalma. Hogy Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen.”

A mozgalom alapítói között számos ismert embert találni, így Bod Péter Ákos közgazdászt, Ferge Zsuzsa szociológust, Jordán Tamás színművészt, Osvárt Andrea színésznőt, Nemény András szombathelyi és Wittinghoff Tamás budaörsi polgármestert, Alföldi Róbert rendezőt, Hajós András dalszerzőt és Kis János filozófust. 

(Forrás: Magyar Narancs)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.