MSZP a mentők napjára

Május 10-e a mentők napja Magyarországon, a mai napon mondunk köszönetet mindazoknak, akik egész évben készen állnak a bajba került honfitársaink megsegítésére. Megbecsülés és tisztelet illeti őket, és ebben a rendkívül nehéz időszakban még inkább kijár az elismerés azoknak, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen.

Sajnálatos módon azonban az egészségügyben dolgozni már a koronavírus-járvány előtt is rendkívüli kihívást jelentett. Rengeteg túlóra, alacsony fizetések és rendkívül rossz munkakörülmények jellemezték már korábban is a mentők mindennapjait. A tarthatatlan állapotok és rendkívüli terhelés ellenére azonban az életmentők emberfeletti teljesítményt nyújtva hősiesen helytállnak.

Az MSZP kiáll az egészségügyi dolgozók, így a mentősök mellett is, továbbá úgy gondolja, hogy mindenkinek hozzá kell jutnia az egységesen jó színvonalú egészségügyi ellátásokhoz, függetlenül attól, hogy hol él, és milyen a jövedelmi helyzete!

Az MSZP ezért kezdeményezi a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában egy hatékony egészségügyi ellátórendszer létrehozását, amelyben kiemelt pénzügyi támogatást kap a mentésügy és a sürgősségi ellátás. Biztosítani kell a folyamatos fejlesztéseket, javítani kell a munkakörülményeken, valamint az életmentőket nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülésben kell részesíteni!

A mentők bebizonyították, hogy a legnagyobb bajban is számíthat rájuk az egész ország. Éppen ezért köszönet és hála illet meg mindenkit, aki vállalja ezt a hivatást.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.