Reagálás a kormányinfóra

Az „adatszinkronizációs problémák” elérték a védettségi igazolványok kiállítását is?

A kormány bizonyos szolgáltatások igénybevételét védettségi igazolványhoz kötötte, de még arról sem képes gondoskodni, hogy a jogosultak fennakadások nélkül meg is kapják ezt az iratot. A sajtóban megjelent beszámolók alapján ugyanis sokan nem jutnak hozzá az igazolványhoz, ráadásul a különböző hivatalok sem képesek segítséget nyújtani számukra.

A kormányinfón pedig kiderült, hogy a Fidesz a gyors problémamegoldás helyett inkább a háziorvosoktól kezdve a postáig mindenre és mindenkire mutogat ez ügyben csak azért, hogy áthárítsa a felelősségét.

Az igazság valószínűleg az, hogy újabb „adatszinkronizációs problémák” adódtak az egészségügyi adatkezelés területén. Ideje lenne azonban végre rendet tenni a rendszerben, mert a kormányzati szerencsétlenkedés egyre kaotikusabb állapotokat teremt!

Az MSZP szerint, ha már a kormány kitálalta a jogosultságokkal járó védettségi igazolvány bevezetését, akkor köteles arról gondoskodni, hogy azt a jogosultak meg is kapják. Továbbá elengedhetetlennek tartjuk az egész rendszer felülvizsgálatát, mivel korábban olyan beszá- molók jelentek a sajtóban, amelyek szerint olyanok is megkapták a védettségi igazolványt, akik nem estek át a fertőzésen és védőoltást sem kaptak.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.