Orbán kizárólag csak hiteget!

Hiába mondta Orbán a „közszolgálati” rádióban, hogy júniusra kint lehetünk a vízből, ha addig ő víz alá nyomja az embereket!

Egy ország fuldokol! Ma 241 ember halálát jelentették be, 5216 új fertőzött van, és Orbán folytatja életveszélyes játékát! Iskolákat nyit, teraszokat nyit, miközben a járvány terjedése ellen nem nyújt segítséget: ingyen tesztet nem ad, a kontaktkutatást nem erősíti, a bértámo- gatásokat, munka nélkül maradt emberek támogatását nem növelte. Kizárólag hiteget!

Fél éve, szinte minden héten meghallgatjuk, hogy már csak kicsit kell kibírni, „földre vittük a vírust”, „már a célegyenesben vagyunk”. Fél éve is elmondtuk, most is elmondjuk: az embereknek nem egy szerencsétlenkedő miniszterelnök újabb sokadik ígérgetése kell, ha- nem konkrét segítség a túléléshez! Nem hazug sikerpropaganda, hanem több pénz, nagyobb védelem a járvány és a megélhetési válság terjedése ellen: a munkanélküli ellátások meg- növelése 3-ról 9 hónapra és legalább nettó százezer forintra; az otthon maradni kényszerülő szülők támogatása; 80%-os bértámogatás; 100%-os táppénz – de ebből semmit sem látunk, mert az emberellenes Fidesz-rezsim csak hitegetni tud!

Orbán elhallgatja, de csaknem 25 ezer honfitársunk meghalt!

Ha szerinte „egységkormányzás” van, akkor a felelősség is egységesen a miniszterelnöké és a Fidesz-KDNP-kormányé! Épp ezért szánalmas az az erőlködés, amivel Orbán az iskolanyitás felelősségét próbálja áttolni az igazgatókra és a szülőkre! Ezt nem szabad engedni! Bármilyen iskolanyitás veszélyes, mert az alsó tagozatosok is hazavihetik a fertőzést és a járvány még jobban berobban! Mondjuk ki egyértelműen: ha kinyitják az iskolákat, annak minden következményéért Orbánnak és a Fidesz-rezsimnek kell felelnie!

És igen: mindenki regisztráljon és oltassa be magát! Minden élet számít! Össze kell fognunk, mert a magyar kormány cserbenhagyja az embereket! Megmondom őszintén: én olyan kormányt még egyetlen országban sem láttam, amelyik a védekezésre szánt pénzt nyíltan és kendőzetlenül ellopja: vadászkiállításra, űrkutatásra, stadionépítésre, sportakadémiák támogatására, atlétikai központra és még ezernyi más haszontalanságra pazarolta! Ez az emberellenes politika a válság és a járvány elhúzódását célozza!

Ezért kérek ismét mindenkit: oltassák be magukat, vigyázzanak egymásra, tegyenek meg mindent a saját biztonságukért, mert az emberellenes Fidesz-rezsimnek csak a hatalom megtartása a fontos!

Tóth Bertalan, 2021. 04.16.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.