Nőnap 2021.

Nagyon sok férfi teljesen természetesnek veszi, hogy a dolgok csak úgy elintéződnek körülötte. Pedig a tiszta, kivasalt ruha, az asztalon gőzölgő finom vacsora, a gyerek ötöse nem a kozmikus háttérsugárzás, hanem a körülöttünk élő nők folyamatos munkájának az eredménye!

Szó nélkül végzik ezt a munkát, úgy, hogy teljes munkaidőben dolgoznak. Ráadásul most, a járvány idején legnagyobbrészt ők azok is, akik a védekezésben az egészségüket kockára teszik értünk: ápolónők, doktornők, tanárnők és tanítónők, bölcsődei gondozók, szociális munkások, bolti eladók.

E mellett teremtik meg mindannyiunknak a civilizált rendet, mindent megtesznek, hogy szépnek lássuk őket, és mindennek tetejébe még szeretnek is bennünket!

Nem egy nap, de egy élet is kevés ahhoz, hogy ezt méltóképpen megköszönjük. Tettekkel, folyamatosan kell a nők iránti megbecsülésünket kifejeznünk!

Az MSZP az esélyegyenlőségért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért küzd ma is: hogy ne keressen egy magyar nő átlagosan 14 százalékkal kevesebbet, mint egy azonos munkakörben levő férfi. Hogy egy nyugdíjas nő ne kapjon átlagosan 17 ezer forinttal kisebb nyugdíjat a férfiaknál. Hogy a családon belüli erőszak ellen hathatósan fel lehessen lépni, első lépésként például a nők elleni erőszakot megakadályozó Isztambuli Szerződés ratifikálásával.

Bízom benne, hogy bő egy év múlva már olyan országban fogunk élni, ahol az MSZP kormányra kerülve felszámolta a nőket sújtó igazságtalanságokat.

Addig is fogadják tőlem a legmélyebb tisztelet hangján azt a szót, amit nem lehet elégszer kimondani: köszönjük!

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.