Kunhalmi: Azonnali segítség kell!

Kapkodó, hozzá nem értő intézkedések között kezdik a hetet a cserben hagyott magyar családok – állítja az MSZP.

Azonnali kompenzációs intézkedéseket kell hozni a járványkezelésben – szólította fel a kormányt vasárnapi, az MSZP Facebook oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke. „Úgy állítja be magát Orbán és kormánya, mint akik a föld alól is előszerzik a vakcinákat” – azonban ezt a napokban történtek után többé Magyarországon már senki nem hiszi el – mutatott rá.

A Magyar Szocialista Párt részéről arra szólítjuk fel a miniszterelnököt, hogy használja már fel az Európai Unió által Magyarországnak szánt vakcinákat, és ne hagyja, hogy más országok vásárolják fel azt a másfélmilliós Moderna készletet, amelyet a magyarok részére biztosít az EU! Szitkozódások, Brüsszelezések helyett használja ki 100%-ig azokat a lehetőségeket, amelyeket Brüsszel kínál!

A szocialista politikus emlékeztetett, a Moderna-vakcinák felét sikerült csak lekötnie a kormánynak, ezért az MSZP szerint nincs erkölcsi alapja arra, hogy az Európai Unióra mutogasson. „A miniszterelnök megint hazudott, mikor azt hangsúlyozta, hogy az ár nem számít, és akkor is, amikor a napokban átvert sok tízezer embert, akik az oltási rendszer összeomlása miatt hiába várták, hogy sorra kerüljenek a hétvégén”.

Kiemelte, pártja szerint az egészségügyet szinte a teljes összeomlásba sodorta mostanra a kormány.

Miért pont most kellett a háziorvosokat praxisközösségekbe, az egészségügyiseket pedig ebbe a szolgálati jogviszonyba kényszeríteni? Káoszt, sőt, több mint 5500 fős leépítést okoztak éppen a járvány közepén a háziorvosok szerint is.

Kunhalmi Ágnes követelte, garantálja a kormány, hogy azok a szülők, akik otthonmaradásra kényszerülnek jövedelemkiesés nélkül tehessék meg azt; 100%-os táppénzt és a 100%-os bérkompenzációt kért. Elmondta, minden gyermek számára biztosítani kell a távoktatáshoz szükséges eszközöket, valamint be kell vonni a közmédiát is a távoktatásba.

Egyetlenegy szülő sem veszítheti el a munkáját: a kormány feladata, hogy ezt garantálja a magyar munkavállalóknak, illetve az, hogy a kialakult helyzetben segítse a pedagógusokat és a gyermekeket. Mindent meg kell tenniük ezért.

„Biztosítani kell, hogy minél előbb megkaphassák az oltást a pedagógusok: ez egy nagyon régi követelése a szakszervezeteknek és a Magyar Szocialista Pártnak, és ugyanez vonatkozik az érettségi előtt álló diákokra, és a köznevelés más dolgozóira is, kiemelten az óvodapeda- gógusokra és a bölcsődei dolgozókra. Az MSZP követeli továbbá, hogy idén – ahogy tavaly – sem hagyományos érettségi legyen” ismerettette pártja követeléseit az MSZP  társelnöke.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.