A kormány elárulja a polgárait

Beszélgetés a Klikk TV-ben Tüttő Katával.

„Az Európai Bizottság nincs ahhoz hozzászokva, hogy egy tagállami kormány elárulja a saját polgárait. Így nem is készülnek fel arra, hogy a tagországok önkormányzatainak juttatandó megemelt keretet majd nem a településvezetők, hanem ugyancsak a kormányok fogják felhasználni. Ugyanakkor nem is lehet egyedi esetekre lebontani ezeket az uniós döntéseket, ezért a csatát nekünk kell megvívnunk” – mondta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes.

Megjegyezte, hogy az sem normális helyzet, hogy a kormány ilyen viszonyban van az önkormányzataival. Elmondta: „meggyőződésem, hogy Fürjes Balázs sem ért egyet a kormányával, de ő a kabinet által kinevezett államtitkár, a ezért a főnökei álláspontját kell képviselnie”.

Hozzátette: „ha magánemberként, őszintén tudnánk beszélni, szerintem ő is egyetértene azzal, hogy a fővárosnak a fejlesztéseket, a város működtetését, a saját bevételeiből kellene megoldani, amit nem vesznek el tőle.” Határozottan kijelentette, hogy „ez egy csata azért, hogy mi dönthessük el, mire költünk.”

(Forrás: Hírklikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.