MSZP: Orbán adventi üzenete

Az MSZP társelnöke és frakcióvezetője közleményben reagált Orbán Viktor bejelentésére.

„A miniszterelnök legújabb adventi üzenete: „Senki ne reménykedjen, a Fidesz-rezsim továbbra sem segít a megélhetési gondokkal küzdő embereken!” Semmit!” – foglalja össze a miniszterelnök mai bejelentését Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetője.

„Még mindig nem érti, hogy nem az van bajban, aki az otthonának a renoválását tervezi, hanem az, akinek nincs munkája, üres a zsebe és üres a kamrája! A luxusban élő miniszterelnök nem látja az emberek valódi, mindennapos gondjait. Azt hiszi, hogy a legnagyobb gond most a síelés elmaradása meg a lakásfelújításhoz kapcsolódó hitelfelvétel” – olvasható Tóth közleményében.

Az MSZP társelnöke szerint lenne lehetőség a szegények megsegítésére.

„A napi megélhetést például az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése segíthetné. Vagy az álláskeresési támogatás emelése. Mondhatta volna azt is, hogy megduplázzák a családi pótlékot, vagy egyszerűen csak olyan olcsón adják az energiát, amennyibe az valójában kerül. Szólhatott volna akár arról is, hogy végre abbahagyják a 100 százalékos táppénz körüli szerencsétlenkedést, vagy éppen nem vezetik be a kata szerint adózó vállalkozásokat érintő megszorításokat” – javasolja az Tóth Bertalan.

„Orbán Viktor és kormánya most is csak a tehetősebbeknek segít, és még ezt is mások zsebéből teszi! A hitelmoratórium meghosszabbítása ugyanis egy fillérjébe sem kerül, az önkormányzatokat pedig az iparűzési adó megfelezésével tovább vérezteti, és ne legyenek kétségeink: a fideszes vezetésű települések majd megkapják az elvont gépjárműadót, sőt, még több támogatást is, az ellenzékiek pedig fulladjanak bele a pénztelenségbe” – vázolja fel az eseményeket az MSZP társelnöke.

„Dráma, hogy Orbánt még ebben a helyzetben is csak a bosszú vezérli!” – teszi hozzá.

„Pitiáner és felelőtlen magatartás, hogy Orbán Viktor a válságkezelés helyett továbbra is csak a saját önkényuralmi rendszerének megerősítésével van elfoglalva! Ezért fogjuk elzavarni” – jelenti ki Tóth Bertalan.

Forrás: MTI-OS

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.