Megnyílt a ligeti mélygarázs

Ingyenesen parkolhatnak az Erzsébetvárosiak a Dózsa György úti mélygarázsban.

A Múzeum Mélygarázsát a Városligetet övező kerületek közül a VI. és VII. kerület lakói, a 17:00 és 9:00 között díjmentesen használhatják, az Önkormányzat és a parkolót üzemeletető cég között létrejött a megállapodás értelmében. A veszélyhelyzet elmúltával, várhatóan március 1-től a kedvezmény a felszíni fizetős parkolási időszakon kívüli időszakban, tehát 17:00 – 7:00 között vehető igénybe. Ennek feltétele, hogy az autó rendelkezzen az adott kerületekben érvényes lakossági parkolási engedéllyel; a parkoló honlapján a tulajdonos regisztráljon és behajtási engedélyt váltson ki, és ennek 2000 Ft-os regisztrációs díját megfizesse.

A regisztrációhoz a mélygarázs oldalára fel kell tölteni az érvényes parkolási engedélyt, amelyet az üzemeltető, Városliget Zrt. ellenőriz. Lakossági behajtási engedélyt korlátlan számban válthatnak ki a környékbeli lakosok, de az ilyen engedéllyel rendelkezők közül egyszerre maximum 200 gépjármű parkolhat a jelzett időszakban díjmentesen.

A parkolóhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, ezek meglétéről a ligetbudapest.hu/parkolas oldalon, valamint a mélygarázs lehajtója előtt elhelyezett foglaltság jelző táblán tájékozódhatnak.

Erzsébetváros Önkormányzata

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.