Tízmilliárdos kötbért követelnek

9 milliárd 737 millió forintos kötbérköveteléssel jelentkezett két ingatlancég az erzsébetvárosi önkormányzatnál. Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó cégek arra hivatkoznak, hogy 2019 júliusában, vagyis az előző, fideszes polgármester idején ingatlan-adásvételi szerződést módosító megállapodást kötöttek az önkormányzattal három Király utcai bérház és a velük szomszédos játszótérre, de az elmúlt egy évben nem történt meg az ingatlanok átadása. A történet még a Hunvald-korszakban kezdődött.

A Király utca 25., 27. és 29. szám alatti házak zavaros, több mint másfél évtizede húzódó eladási ügye azt követően vett újabb fordulatot, hogy Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester november 4-én egy Facebook-videóban bejelentette, hamarosan elkezdi nyilvánosságra hozni a tavalyi önkormányzati választás óta a Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda bevonásával feltárt „ingatlanpanamákat”. Csütörtökön, a DK-s politikus videójának megjelenése után egy nappal két cég megbízásából 417 millió forintot vett le egy végrehajtó a kerület számlájáról.

A Sunbelt Property Ingatlanforgalmazó Kft. és a Sunbelt Garden Ingatlanforgalmazó Kft. közjegyzői okiratban hivatkozott arra, hogy a kötbérkövetelésekre a VII. kerületi önkormányzat ingatlangazdálkodási cégével, az EVIN Zrt.-vel 2019. június 23.-án létrejött megállapodás szolgáltat alapot.

A teljes cikk ITT olvasható a 24.hu-n.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.