Kunhalmi és Tóth társelnökök

Elfogadta a párt új stratégiáját a Magyar Szocialista Párt kongresszusa, Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest társelnökökké választották szombaton – ismertette Mészáros Tamás, a szavazatszámláló bizottság elnöke.

A két társelnök azt mondta, az MSZP célja világos: kormány- és korszakváltást akar. Olyan, esélyteremtő államot akar építeni, amely mindenki számára biztosítja a felemelkedés lehetőségét, egyenlő esélyt ad az oktatásban és az egészségügyben, európai szintű béreket és a megélhetést biztosító nyugdíjakat céloz meg, és megszünteti a javak és jövedelmek igazságtalan elosztását.

A két társelnök és csapatuk 225 szavazatot kapott 36 ellenében a kongresszus 261 küldöttétől, így a szavazati arány 86 százalék.

A párt elnökhelyettese szintén 225 szavazattal Komjáthi Imre, alelnökei Gurmai Zita és Hegyi Gyula lettek. Az elnökség tagjai: Bárány Balázs, Bihal Dávid, Eszik Bence, Halmi József, Horváth András, Király József, Pollreisz Balázs, Tóth Csaba, Tüttő Kata és dr. Varga László.

A választmány elnöke 243 vokssal, 93 százalékkal Hiller István lett, az országos etikai és egyeztető bizottság elnöke 235 szavazattal, 90 százalékkal Harangozó Tamás.

Az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnöke és tagjai 251 szavazatot kaptak. Az elnök dr. Legény Zsolt, a tanács tagjai: dr. Dobos Adrienn, Hajmási Judit, dr. Lóránd Gergely és dr. Papp Ildikó.

A felügyelőbizottság öt tagja 253 szavazattal Andó Sándor, Herczog Edit, dr. Józsa István, Szabados József és Zágonyi Imre lettek, a póttagok dr. Sztáray Zoltán és Balogh Sándor.

Tóth megköszönte a kongresszusi küldötteknek a rendkívüli felhatalmazást a párt céljai eléréséhez, és a párt történetének első online kongresszusának lebonyolítását.

(Forrás: HírKlikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.