Tömeges és ingyenes tesztelést!

Arra kéri az MSZP az országos tiszti főorvost, hogy rendelje el az azonnali tömeges és ingyenes tesztelést a szociális ágazatban dolgozók, a bentlakásos idősotthonokban élők és a magyar munkavállalók számára.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombaton online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az aktív fertőzöttek száma „borzasztó dinamikával növekszik”: pénteken hétszáznál is több új fertőzöttet azonosítottak, míg a tavasszal a legnagyobb szám még 210 volt.

A protokoll szerint, azok a munkavállalók, akiknél koronavírus-fertőzés gyanúja merül fel, két negatív teszt után járhatnak újra dolgozni. A magyar emberek nem tudják saját költségvetésükből kigazdálkodni a tesztek több tízezer, családok esetén akár több százezer forintos árát, és a kéthetes karantént sem tolerálják – mondta.

Rámutatott: az alaptörvény szerint, minden embert megillet az emberi méltósághoz, élethez, a szociális biztonsághoz, valamint a testi és lelki egészséghez való jog.

Korózs Lajos úgy fogalmazott: „reméljük, hogy nem az vezérli az országos tiszti főorvost, mint tavasszal, hogy az intézményekre gyakorlatilag rázárta az ajtót, és a vírust bent tartották.”

Forrás: MTI/Hírklikk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.